Kanslian tarina

Kanslia on Suomen vanhin laskutuspalvelua tarjoava osuuskunta. Sen perusti kahdeksan luovan alan ammattilaista vuonna 2006.

Moni poti silloin ongelmaa, miten saisi työnsä laskutettua, kun oman yrityksen perustaminen ei houkutellut. Luovilla aloilla yrittäjyyden huolet ja siihen liittyvät paperityöt tuntuvat katkaisevan luovan prosessin joskus täysin väärässä kohtaa.

Päätimme yhteistuumin tarttua haasteeseen ja luoda toimivan ja reilun järjestelmän, jonka kautta voimme tarjota kaltaisillemme luovan alan toimijoille väylän laskuttaa asiakkaitaan helposti. Pystymme laskutusosuuskunnan kautta toimimaan laskuttajien taustatukena, heidän työskentelynsä yhä pysyessä itsenäisenä ja vapaana.­­

Vuosien mittaan olemme kukin tahoillamme löytäneet paikkamme työelämässä freelancereina tai työntekijöinä. Silti meitä edelleen motivoi Kanslian kehittäminen. Voimme tarjota laskutuspalvelua pitkällä kokemuksella ja luovan alan erityispiirteet ymmärtäen. Kanslian kirjanpitoa toteuttavat ammattilaiset, jotka ovat olleet mukana alusta asti.

Mikä parasta, alkuperäinen unelmamme muuttuu entistä enemmän todeksi.

Kanslia tukee hyvää tekevää taidetta

Emme tavoittele voittoa, vaan toiminnasta syntyvä ylijäämä ohjataan kulttuurialan hankkeisiin vuosittain jaettavina apurahoina. Alusta saakka olemme halunneet tukea kutsumustaan seuraavia taiteilijoita, jotka työllään haastavat ihmisiä ajattelemaan, osallistumaan ja muuttumaan.

Koska osuuskunta on yritysmuotona yhteisöllinen, meille on luontevinta rajata apurahan kohteet yhteisötaiteen alueelle.

Toimintamme alkuvuosina olemme tukeneet silloin tällöin joitakin sopivia hankkeita. Vuonna 2014 julkaisemme apurahaohjelman ja alamme jakaa apurahoja vuosittain.