Miten toimii

camera

1. Tee keikka

Nauti työn teosta! Keskity siihen, mitä osaat parhaiten, ja anna meidän hoitaa loput.

phone

2. Ilmoita tiedot Kansliaan

Luo tunnukset laskutuspalveluumme sivun ylälaidasta. Sen jälkeen pääset kirjautumaan sisään ja voit lähettää meille tiedot ensimmäisestä keikastasi. Tunnusten luominen ja järjestelmän käyttäminen eivät sido sinua mihinkään. Sen kautta kerrot meille helposti laskutuksessa ja palkanmaksussa tarvittavat tiedot.

Valitse, toimitetaanko lasku verkkolaskuna, postitse vai sähköpostitse. Samalla voit ilmoittaa työhön liittyvät kulut, joilta osin maksamme palkan verottomana.

letter

3. Lähetämme laskun asiakkaallesi

Lähetämme laskun asiakkaallesi kolmen (3) arkipäivän kuluessa siitä, kun olet ilmoittanut laskutustiedot meille.

Laskutat helposti myös ulkomaisia toimeksiantajia. Lasku voidaan kirjoittaa muussakin valuutassa kuin euroissa ja kieleksi voit valita suomen lisäksi ruotsin tai englannin.

cash

4. Maksamme palkan tilillesi

Maksamme palkan kolmen (3) arkipäivän kuluessa siitä, kun asiakkaasi maksusuoritus näkyy tilillämme. Asiakkaalle annetaan tavallisesti 14 päivän maksuaika. Jos haluat palkan nopeammin, voit sopia asiakkaasi kanssa lyhyemmästä maksuajasta. Palkanmaksun jälkeen saat palkkatodistuksen sähköpostitse.

Tutuiksi tulleet laskuttajat voivat halutessaan pyytää Kanslian asiakaspalvelusta palkan pikamaksua.

Verokortti

Toimita meille verokorttisi ennen ensimmäistä palkanmaksua. Sähköpostilla lähetetty skannattu tai valokuvattu kopio riittää.

Huomioi ennen keikkaa

markkinoi3Markkinoi osaamistasi

Markkinoi osaamistasi sinulle sopivilla tavoilla. Voit tehdä sen omalla nimelläsi tai käyttää valitsemaasi markkinointinimeä.

Markkinointinimeksi voit ottaa minkä tahansa sopivan, toimintaa kuvaavan nimen. Nimeä ei voi varsinaisesti varata pelkästään omaan käyttöön. Kannattaa harkita domainin varaamista .fi ja .com -päätteillä, se kannustaa muita jättämään nimen rauhaan. Jos perustat myöhemmin yrityksen, voit rekisteröidä nimen silloin virallisesti omaan käyttöösi. Katso PRH:n sivuilta lisätietoa nimien rekisteröintikelpoisuudesta.

sovi3

Sovi asiakkaasi kanssa työnkuvasta

Toimi kuin yrittäjä suhteessa asiakkaisiisi. Kanslia ei puutu hinnoitteluusi, eikä siihen mitä työnkuvaasi kuuluu. Sopimusasioissa olemme tarvittaessa apuna.

Hinnoittele työsi huolella. Ota huomioon, että alkuperäisestä laskutussummasta häviää osa lakisääteisiin sosiaalikuluihin ja veroihin. Käytä laskuria apuna, jotta saat käsityksen siitä, kuinka paljon palkkaa jää käteen. Sovi hinta siten, ettei asiakkaallesi jää epäselväksi, sisältyykö laskuun ALV vai lisätäänkö se loppusummaan.

Muista, että keikkatöitä tehdessäsi joudut itse huolehtimaan mm. yrittäjän eläkevakuutuksesta (YEL), tapaturmavakuutuksesta, työvälineistä ja -tiloista, ammattitaidon ylläpitämisen kustannuksista ja mahdollisen sairastumisen kustannuksista. Palkallisia lomia yrittäjällä ei ole. Työn tilaaja säästyy monelta kululta ja riskiltä, kun on ulkoistanut työtehtävän. Tämä tulisi näkyä palkkion suuruudessa.