Kanslian palvelun käyttäjät yrittäjän eläkevakuutuksen piiriin

Eläketurvakeskuksen huhtikuussa 2017 julkaiseman päätöksen mukaan Kanslian kaltaisten laskutuspalveluiden käyttäjien on otettava yrittäjän eläkevakuutus (YEL).

Aikaisemmin Kanslian palvelun käyttäjät on vakuutettu työntekijän eläkevakuutuksella (TyEL). Kanslia on hoitanut sen laskuttajan puolesta. Työntekijän eläkevakuutus on kerryttänyt Kanslian käyttäjien eläketurvaa 30.4.2017 asti.

YEL on Kanslian käyttäjälle pakollinen, jos arvioitu laskutus on vähintään 7 645,25 EUR vuonna 2017. Sitä alemmalla työtulolla YEL on vapaaehtoinen.

Siirtyminen työntekijän eläkevakuutuksesta yrittäjän eläkevakuutukseen näkyy Kanslian laskuttajilla suurempana käteen jäävänä palkkana, koska eläkevakuutuksen osuutta ei enää pidätetä laskusta. Kääntöpuolena on se, että vastuu eläkevakuuttamisesta siirtyy laskutuspalvelun käyttäjälle.

Kanslian palvelun käyttäjien on mahdollista saada yrittäjän eläkevakuutus Kanslian kautta. Kysy lisätietoja asiakaspalvelustamme. Päivitämme myös nettisivujamme aiheen tiimoilta lähiaikoina.