Kanslian tarina

Kanslia on Suomen vanhin laskutuspalvelu. Sen perusti kahdeksan luovan alan ammattilaista vuonna 2006, puhtaasta ja vilpittömästä tarpeesta laskutuspalveluun, joka antaa freelancer-työskentelijöille mahdollisuuden hoitaa oman työn taloushallinto, joka normaalisti vaatisi oma yrityksen, ilman sitä.

Moni luovien alojen tekijöistä poti silloin ongelmaa, miten saisi työnsä laskutettua, kun oman yrityksen perustaminen ei houkutellut. Luovilla aloilla yrittäjyyden huolet ja siihen liittyvät paperityöt tuntuvat katkaisevan luovan prosessin joskus täysin väärässä kohtaa. Halusimme muuttaa asian ja siitä syntyi ajatus Kanslia laskutuspalvelusta. Missiomme on ennen kaikkea tarjota luovien alojen tekijöille työhön vaadittava aika ja tila toteuttaa itseään täysillä, ilman turhaa päänvaivaa ja resurssien pistämistä itselleen epäluonnollisiin lähteisiin. Tässä tapauksessa se on monelle oman työn vaatima taloushallinto.

Päätimme yhteistuumin tarttua haasteeseen ja luoda toimivan ja reilun järjestelmän, jonka kautta voimme tarjota kaltaisillemme luovan alan toimijoille väylän laskuttaa asiakkaitaan helposti ilman omaa yritystä. Pystymme laskutusosuuskunnan kautta toimimaan laskuttajien taustatukena ja taloushallinnollisena tiiminä, heidän työskentelynsä yhä pysyessä itsenäisenä ja vapaana.­­

Vuosien mittaan olemme kukin tahoillamme löytäneet paikkamme työelämässä freelancereina tai työntekijöinä. Silti meitä edelleen motivoi Kanslian kehittäminen ja tuen tarjoaminen sitä tarvitseville tekijöille. Voimme tarjota mutkatonta, osaavaa ja edistyksellistä – silti kohtuuhintaista laskutuspalvelua pitkällä kokemuksella ja luovan alan erityispiirteet ymmärtäen. Kanslian kirjanpitoa toteuttavat ammattilaiset, jotka ovat olleet mukana alusta asti.

Mikä parasta, alkuperäinen unelmamme muuttuu entistä enemmän todeksi.

KANSLIA TUKEE TAIDETTA JA KULTTUURIA

Emme tavoittele voittoa, vaan toiminnasta syntyvä ylijäämä ohjataan kulttuurialan hankkeisiin vuosittain jaettavina apurahoina. Alusta saakka olemme halunneet tukea kutsumustaan seuraavia taiteilijoita, jotka työllään haastavat ihmisiä ajattelemaan, osallistumaan ja muuttumaan.

Koska osuuskunta on yritysmuotona yhteisöllinen, meille on luontevinta rajata apurahan kohteet yhteisötaiteen alueelle.

Toimintamme alkuvuosina olemme tukeneet silloin tällöin joitakin sopivia hankkeita. Vuonna 2014 julkaisimme apurahaohjelman ja aloimme jakaa apurahoja vuosittain.

Kanslia laskutuspalvelu on avoin yhteisö joka kerää yhteen taitajat monilta eri luovien alojen haaroilta. Tavoitteenamme on luoda jatkumoa tarjoamalla apurahoja, yhdistämällä tekijöitä sekä tarjoamalla tukea. Sopiiko Kanslia laskutuspalvelu sinulle? Lue lisää palvelustamme ja siitä, että kenelle laskutuspalvelumme soveltuu. Tutustu myös palvelumaksuihimme ja siihen, että miten palkkasi muodostuu.

Ota meihin yhteyttä tänään ja liity ilman mitään sitoumuksia Suomen vanhimpaan laskutuspalveluun.