MITEN TOIMII

Tee työkeikka, nauti siitä mitä teet parhaiten. Me hoidamme loput.

1. Tee keikka

Nauti työn teosta! Keskity siihen, mitä osaat parhaiten, ja anna meidän hoitaa loput.

Ilmoita meille laskutuksessa ja palkanmaksussa tarvittavat tiedot.

2. Ilmoita tiedot Kansliaan

Luo tunnukset laskutuspalveluumme sivun ylälaidasta. Sen jälkeen pääset kirjautumaan sisään ja voit lähettää meille tiedot ensimmäisestä keikastasi. Tunnusten luominen ja järjestelmän käyttäminen eivät sido sinua mihinkään. Sen kautta kerrot meille helposti laskutuksessa ja palkanmaksussa tarvittavat tiedot.

Valitse, toimitetaanko lasku verkkolaskuna, postitse vai sähköpostitse. Samalla voit ilmoittaa työhön liittyvät kulut, joilta osin maksamme palkan verottomana.

Lähetämme laskun asiakkaallesi puolestasi.

3. Lähetämme laskun asiakkaallesi

Lähetämme laskun asiakkaallesi kolmen (3) arkipäivän kuluessa siitä, kun olet ilmoittanut laskutustiedot meille.

Laskutat helposti myös ulkomaisia toimeksiantajia. Lasku voidaan kirjoittaa muussakin valuutassa kuin euroissa ja kieleksi voit valita suomen lisäksi ruotsin tai englannin.

Maksamme palkan tilillesi

4. Maksamme palkan tilillesi

Maksamme palkan kolmen (3) arkipäivän kuluessa siitä, kun asiakkaasi maksusuoritus näkyy tilillämme. Asiakkaalle annetaan tavallisesti 14 päivän maksuaika. Jos haluat palkan nopeammin, voit sopia asiakkaasi kanssa lyhyemmästä maksuajasta. Palkanmaksun jälkeen saat palkkatodistuksen sähköpostitse.

Tutuiksi tulleet laskuttajat voivat halutessaan pyytää Kanslian asiakaspalvelusta palkan pikamaksua.

Verokortti

Toimita meille verokorttisi viimeistään silloin, kun lähetät meidän kauttamme ensimmäisen laskutuspyyntösi. Sähköpostilla meille lähetetty skannattu tai valokuvattu kopio riittää. Jos haluat postittaa verokortin, lähetä se osoitteeseen Linnankatu 24, 20100 Turku.

YEL (YRITTÄJÄN ELÄKEVAKUUTUS)

Jos vuotuinen työtulosi ylittää 7 958,99 € (v. 2020) , sinun tulee hankkia YEL-vakuutus. Vakuutus on lakisääteinen ja pakollinen, mutta sen voi hankkia haluamaltaan vakuuttajalta. Helpoiten hankit vakuutuksen meidän kauttamme ja autamme mielellämme asiaan liittyvissä kysymyksissä. Lisää tietoa saat sivujemme YEL-osiosta.

Huomioi ennen keikkaa

Markkinoi osaamistasiMarkkinoi osaamistasi

Markkinoi osaamistasi sinulle sopivilla tavoilla. Voit tehdä sen omalla nimelläsi tai käyttää valitsemaasi markkinointinimeä.

Markkinointinimeksi voit ottaa minkä tahansa sopivan, toimintaa kuvaavan nimen. Nimeä ei voi varsinaisesti varata pelkästään omaan käyttöön. Kannattaa harkita domainin varaamista .fi ja .com -päätteillä, se kannustaa muita jättämään nimen rauhaan. Jos perustat myöhemmin yrityksen, voit rekisteröidä nimen silloin virallisesti omaan käyttöösi. Katso PRH:n sivuilta lisätietoa nimien rekisteröintikelpoisuudesta.

Toimi kuin yrittäjä suhteessa asiakkaisiisi. Sovi asiakkaasi kanssa työnkuvasta.

Sovi asiakkaasi kanssa työnkuvasta

Toimi kuin yrittäjä suhteessa asiakkaisiisi. Kanslia ei puutu hinnoitteluusi, eikä siihen mitä työnkuvaasi kuuluu. Sopimusasioissa olemme tarvittaessa apuna.

Hinnoittele työsi huolella. Ota huomioon, että alkuperäisestä laskutussummasta häviää osa lakisääteisiin sosiaalikuluihin ja veroihin. Käytä laskuria apuna, jotta saat käsityksen siitä, kuinka paljon palkkaa jää käteen. Sovi hinta siten, ettei asiakkaallesi jää epäselväksi, sisältyykö laskuun ALV vai lisätäänkö se loppusummaan.

Muista, että keikkatöitä tehdessäsi joudut itse huolehtimaan mm. yrittäjän eläkevakuutuksesta (YEL), tapaturmavakuutuksesta, työvälineistä ja -tiloista, ammattitaidon ylläpitämisen kustannuksista ja mahdollisen sairastumisen kustannuksista. Palkallisia lomia yrittäjällä ei ole. Työn tilaaja säästyy monelta kululta ja riskiltä, kun on ulkoistanut työtehtävän. Tämä tulisi näkyä palkkion suuruudessa.