Palkkasi muodostuminen

Näin palkkasi muodostuu

Kanslia pidättää palkastasi ennakonpidätyksen verokorttisi osoittaman veroprosentin mukaan. Lisäksi Kanslia pidättää palkastasi Kanslian palvelumaksun sekä lakisääteisen sairausvakuutusmaksun, joka on 0,86 % (2018).

Veronalainen palkkasi on saman suuruinen kuin lähettämäsi laskun arvonlisäveroton loppusumma. Poikkeuksena ovat sellaiset laskut, jotka sisältävät työn laskutuksen lisäksi verottomia kulukorvauksia. Silloin veronalaista palkkaa on vain työn laskutuksen osuus.

Voit vähentää Kanslian palvelumaksun ja sairausvakuutusmaksun sekä yrittäjän eläkevakuutusmaksun omassa henkilökohtaisessa verotuksessasi. Laita maksut tulonhankkimisvähennyksiksi verottajalta saamaasi esitäytettyyn veroilmoitukseen. Saat vuoden päätteeksi Kanslialta tositteen maksuista. Säilytä se.

Tarkista laskurilla, paljonko kulut vaikuttavat laskusi ja palkkasi suuruuteen.

Aikaisemmin Kanslia vastasi myös laskuttajien työeläkevakuutuksesta, tapaturmavakuutuksesta ja työttömyysvakuutuksesta. Nykysäädösten mukaan laskuttaja on itse vastuussa vakuuttamisestaan.

Eläketurvakeskuksen päätöksen mukaisesti Kanslian kaltaisten laskutuspalveluiden käyttäjät katsotaan nykyisin yrittäjiksi, jolloin heidän on otettava itselleen yrittäjän eläkevakuutus (YEL). Säännös astui voimaan 1.5.2017. Lisää tietoa yrittäjän eläkevakuutuksesta löydät YEL-osiostamme.

Työttömyysvakuutus poistui laskutuspalveluiden käyttäjiltä Työttömyysvakuutusrahaston päätöksellä 1.1.2017.

Voit ottaa yrittäjän eläkevakuutuksen meidän kauttamme. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme!